14.11.09

incir tatlisi

Tarifini sütlü olarak eltim Ayse´den almistim.Bir kac kere sütlü yaptim ama resmini cekmek nasip olmadi serbetlisini ilk defa denedim ve hemen resmini cekip sizlerle paylasmak istedim.Her iki tarif de birbirinden cok lezzetli.Eger malzeme varsa aniden gelen misafirler icin hem kolay hemde cok lezzetli bir tatli.Dilerseniz sözu cok uzatmadan tarife gecelim.
not:Sütlü tarif de bu verdigim tarifin aynisi yalnizca su yerine süt kullaniliyor.

malzemeler:
-500 gr kuru incir
-1 kase ceviz ici
-1 sb seker

yapilisi:
Derin bir tenecereye incirlerimizi koyuyoruz ve üstünü gececek kadar su koyup 5 dk kaynatiyoruz.Kaynattigimiz incirlerin suyunu süzüp saplarini kopariyoruz ve iclerini cevizle dolduruyoruz kücük bir tepsiye doldurdugumuz incirlerimizi yerlestiriyoruz,üstüne sekeri döküyoruz onunda üstüne 1,5 sb sicak su gezdiriyoruz tepsimizin üstünü kapatip kisik ateste kivamini bulana kadar pisiriyoruz ve soguduktan sonra servis yapiyoruz.

2 yorum:

glc dedi ki...

Sayfanın üst tarafında sonraki blog bölümüne tıkladım ve kendimi burda buldum.Komşumuyuz şimdi:)
elinize sağlık tatlı güzel gözüküyor.

Keskinli,Ikizlerinannesi dedi ki...

Kurban Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı olsun...

 
Designed by Lena