30.11.09

cevizli ev baklavasi

Bayram sabahinin rengi yansimis sanki resmime.
Arkadasim Esmadan almistim bu tarifi hamuru yogururken biraz tedirgin oldum cunku hamur birbirini tutmuyordu ama bir iki kasik yogurt ekledikden sonra hamur istedigim kivama geldi.önceden yaziyorum ki bu sorunu sizde yasarsaniz yardimci olsun diye.Kiyir kiyir nefis bir baklava oldu herkes denemeli bence.
Herkesin kurban bayramini en icten dileklerimle kutluyorum.

malzemeler:
-1 yumurta
-1/2 sb tereyag (erimis)
-1/2 sb sivi yag
-1 sb yogurt
-1 tatli kasigi limon suyu yada sirke
-1 paket kabartma tozu
-aldigi kadar un
ici icin:
-ince cekilmis ceviz
serbeti icin:
-3,5 sb seker
-3 sb su
-bir kac damla limon suyu
uzeri icin:
- 1 sb tereyag (erimis)
yapilisi:
Hamur icin bütün sivilar karistirlir.Un ve kabartma tozu baska bir kapta karistilip sivilarin üstüne yavas yavas eklenir ve kulak memesi kivamina gelinceye kadar yogurulur ve 40 bezeye ayrilir.Ilk beze un yardimiyla tabak buyuklugunde acilir ikinci beze de ayni acilir ve ustu uste konulup ikisi birlikte acilir yuvarlak tepsi buyuklugune gelinceye kadar acilir eger tepsiniz cok buyukse uc beze ust uste koyup yapabilirsiniz eger yuvarlak tepsiniz yoksa kare tepsiye göre de acabilirsiniz.tepsiye yerlestirdiginiz yufkanin uzerine 1 yk kasigi kadar sivi yag gezdirilir.ayni islem duger bezelerdede yapilir.15 bezeden sonra cevizin yarisi yufkanin her tarafina gelecek sekilde serpilir ve 10 beze daha yufka acildiktan sonra tekrar ceviz serpilir kalan bezelerde acilip tepsiye yerlestirdikden sonra keskin bir bicak yardimiyla dilimlere ayrili üstüne tereyag gezdirilir ve 200C önceden isitilmis sicak firinda üstü kizarincaya kadar pisirilir ve firindan cikarilip sogumaya birakilir.Serbet yaklasik 10 dk kaynatilir kapatmadan önce limon damlatilir ve bir tasim daha kaynatildiktan 10 dk sonra tatli soguk serbet sicak olacak sekilde tatliya dökulur ve soguduktan sonra servis yapilir.afiyet olsun.

3 yorum:

senem dedi ki...

Kurban bayramin mübarek olsun canim. Sevdiklerinle birlikte gecirecegin nice güzel bayramlar diliyorum.

tatlilar gülcandan dedi ki...

canim kurban bayramin mubarek oplsun sevgiler baklava nefis görünüyor.

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com

 
Designed by Lena