25.9.09

kaldigimiz yerden devam...


Kisa diye düsündügüm ara cok uzun oldu biliyorum; hem Türkiye´ye gittigim, hemde ev tasidigim icin kisa dedigim ara uzadikca uzadi, insallah bu arayi yeni tarif ve resimlerle telafi etmeye calisacagim.
Daha önce bir kac arkadasimiz bu tarifi resimlerle anlatmami istemisti, bende tatliyi yaparken anlasilmayan bölumlerin resimlerini cektim insallah yardimci olabilmisimdir.Simdiden tarifi yapacak olan arkadaslara kolayliklar diliyorum.
not:daha önce yaptigim midye tatlisinin tarifi ile ayni fakat tatlinin hamurunda ufak bir degisiklik yaptim,bu hali daha guzel oldu.
Midye tatlisi tarifiyle herkese merhabalar...

malzemeler:
-2 yumurta
-1 sb sivi yag
-1 cb su
-1 cb süt
-1/2 kabartma tozu
-1 ck limon suyu
-aldigi kadar un
-acmak icin nisasta
-150 gr tereyagi (üzeri icin)
-1 sb ceviz (iri cekilmis)
serbeti icin:
-3 sb seker
-3 sb su
-4/1 limonun suyu
yapilisi:
Serbetimizi kaynatiyoruz ve limonu ekleyip bir tasim daha kaynattiktan sonra atesten alip sogumaya birakiyoruz.
Yumurta,yag,süt ve suyu karisitiriyoruz un ekleyip yoguruyoruz baska bir kapta kabartma tozu ve limonu karistirip hamura ekleyip yogurmaya devam ediyoruz.Kulak memesi yumusakliginda olan hamurumuzu 18 bezeye ayiriyoruz.Bütün bezeleri tatli tabagi büyüklügünde acip aralarina nisasta serperek üstüste koyuyoruz daha sonra hepsini beraber aciyoruz yapabildigimizce büyütmeye calisiyoruz ve rulo yapip yarim saat buzdolabinda bekletiyoruz.
Hamurumuzu buzdolabindan cikardaktan sonra 2 cm kalinliginda verev kesiyoruz.

Yan yatirip cay tabagi büyüklügünde aciyoruz ve aralarina ceviz koyup kapatip firin tepsimize yerlestiriyoruz,üstüne erittigimiz tereyagini döküp 225C önceden isittigimiz firinda üstleri kizarana kadar pisiriyoruz.
Tatli sicak serbet soguk yada tatli soguk serbet sicak olacak sekilde serbetimizi tatlimizin üstüne döküp soguduktan sonraistege göre antep fistigi ile servis yapiyoruz.Afiyet olsun.

21.5.09

tiramisu ve kisa bir ara...

Uzun süredir yazamiyorum cünkü bir yandan ev tasiyor bir yandan da türkiyeye gidecegimiz icin valizleri hazirliyorum.Siteye yazmak icin vakit bulamiyorum ama bugun kendime izin verdim,tiramisu tarifi ile sizlere hoscakalin demek istedim insallah geldikten sonra daha guzel ve özel tariflerle beraber oluruz.

malzemeler:
-2 paket kedidili bisküvi
-1 lt süt
-2 yk un
-2 yk nisasta
-1 yumurta sarisi
-1 sb seker
-200 gr labne peyniri
-1 yk tereyag
-üzerine serpmek icin kakao
-bisküvileri islatmak icin sekerli ve sütlü kahve (sicak)

yapilisi:
Süt,seker,un,nisasta ve yumurta sarisini iyice karistirip, ocaga aliyoruz kaynayincaya kadar karistiriyoruz, kaynadiktan sonra ocaktan alip, icine tereyag ve labne peyniri koyup cirpma teli yada mikser ile cirpiyoruz.Diger yandan kedidili biskuvileri kare borcam tepsiye dizip uzerlerine sütlü kahveyi kasik yardimi ile dökerek islatiyoruz ve muhallebimizin bir kismini biskuvilerin üstüne dökuyoruz ayni islemi kalan malzemelerdede tekrarliyoruz ve buz dolabinda iyice soguyana kadar bekletiyoruz,servis yapacagimizda üstüne kakao serpip dilimleyip servis yapiyoruz.Afiyet olsun.

10.5.09

seker hamurlu pasta




Annemin ve tüm annelerin anneler gününü kutluyorum.
Gecen sefer yaptigim seker hamuru erimisti ama bu sefer erimeden resmini cektim.Neden eridigini de ögrendim üstüne poset kapattigim icin oluyormus.
Tarifi vermeme gerek yok bundan önce yaptigim pastayla ayni sadece desen farki var dilerseniz tarife buradan ulasabilirsiniz.

26.4.09

katmer pogaca


Katmer pogacanin tarifini neden sitesine ara verdigini anlayamadigim haticeden aldim o da saziyeden almis.Benim pogacalarim fazla kabarmadilar cunku hamuru beze yaptiktan sonra bekletmeden acmam gerekiyordu ama ben bekletmek zorunda kaldim ve sekil verdikten sonra yalnizca 20 dk bekletebildim biraz daha bekleseydi eminim daha katli olurdu.Neyse benim düstügüm duruma siz düsmeyin,tarifi harfiyen uygulayin.
Bu tarifimi 41. pdcsetkiliginin ev sahibesi olan yemekelislerine gönderiyor ve kolayliklar diliyorum.

malzemeler:
-1 sb süt
-1 cb sıvıyag
-1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
-20 gr yasmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
-2 cay kasigi tuz
-2 cay kasigi tozşeker
-Aldığı kadar un
arasina sürmek icin;75 gr tereyag yada margarin (oda sicakliginda)
ici icin;maydanoz ve beyaz peynir
yapilisi:
Mayayi cok az ilik su ile eritiyoruz.ilik süt,siviyag,yumurta aki,tuz ve sekeri karisitirip üstüne alabildigince un koyduktan sonra kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz ve 8-9 tane beze yapiyoruz ve bekletmeden tabak büyüklügünde aciyoruz ve üstune tereyag sürüyoruz butün yufkalari ustuste diziyoruz,en üstteki yufkayi yaglamiyoruz oklava yardimi ile alttaki yufkalari cok ezmeden 60-70 capinda aciyoruz.Actigimiz yufkayi sigara böregi sarar gibi kesip sariyoruz ve üstünü kapatip mayalanincaya kadar yaklasik 45 dk mayalandiriyoruz ve üstlerine yumurta sarisi sürüp 180 derecede (diye yazmis arkadasimiz ama ben 200 derecede pisirdim belkide o yuzden istedigim gibi olmadi) önceden isittigimiz firinda üzerleri kizarincaya kadar pisiriyoruz.
 
Designed by Lena