22.11.08

midye tatlisi


Kat kat ve citir citir olan bu tatliyi daha önce denemedigim icin pismanim.Bana yapilisi cok zahmetli geliyordu oyuzden yapmiyordum ama korktugum kadar zor degilmis, yapinca anladim.Tarifi veriyim de sizde korkmadan deneyin.
malzemeler:
-1 yumurta
-1 cb sivi yag
-1 cb süt
-1/2 kabartma tozu
-1 ck limon suyu
-aldigi kadar un
-nisasta
-150 gr tereyagi (üzeri icin)
-1 sb ceviz (iri cekilmis)
serbeti icin:
-3 sb seker
-3 sb su
-4/1 limonun suyu
yapilisi:
Serbetimizi kaynatiyoruz ve limonu ekleyip bir tasim daha kaynattiktan sonra atesten alip sogumaya birakiyoruz.
Yumurta,yag ve sütü karisitiriyoruz un ekleyip yoguruyoruz baska bir kapta kabartma tozu ve limonu karistirip hamura ekleyip yogurmaya devam ediyoruz.Kulak memesi yumusakliginda olan hamurumuzu 12 bezeye ayiriyoruz.Bütün bezeleri tatli tabagi büyüklügünde acip aralarina nisasta serperek üstüste koyuyoruz daha sonra hepsini beraber aciyoruz yapabildigimizce büyütmeye calisiyoruz ve rulo yapip yarim saat buzdolabinda bekletiyoruz.Hamurumuzu buzdolabindan cikardaktan sonra 2 cm kalinliginda kesiyoruz ve yan yatirip cay tabagi büyüklügünde aciyoruz ve aralarina ceviz koyup kapatip firin tepsimize yerlestiriyoruz,üstüne erittigimiz tereyagini döküp 250C önceden isittigimiz firinda üstleri kizarana kadar pisiriyoruz.Tatli sicak serbet soguk olacak sekilde serbetimizi tatlimizin üstüne döküp soguduktan sonra servis yapiyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

 
Designed by Lena