22.11.08

baglama pogaca


Bu tarifi yaklasik iki yil önce portakal agacin´dan almistim, bizim evde sevilen bir pogaca oldugu icin sürekli yapiyorum, puf puf oluyor inanin tadina doyum olmuyor.

Bu tarifi p.d.c.s.e`nin ev sahipligini yapan arkadasim nigar´a yolluyor ve kendisine kolayliklar diliyorum.

Simdi gelelim tarife bu verecegim ölcülerle yaklasik üc tepsi cikiyor.Az yapmak isterseniz ölcüleri yariya indirebilirsiniz.


malzemeler:

-2 sb ilik süt

-1 sb yogurt

-1 sb siviyag

-2 yumurta(sarilari üstüne)

-50 gr yas maya

-1 tk kabartma tozu

-1 tk seker

-2 tk tuz

-aldigi kadar un

ici icin:

-beyaz peynir ve maydanoz

yapilisi:

Mayayi ilittigimiz sütün icine koyup üstüne seker serpip eritiyoruz.

Diger taraftan hamur yogurma kabimizia bir miktar unu koyalim tuz ve kabartma tozunu ekleyip karistiralim, mayali sütümüzü unumuzun icine dökelim, bir elimizle yavas yavas yogurmaya baslayalim diger elimizlede yogurt,yumurta beyazlari ve sivi yagi ekleyip yogurma islemine devam edelim kulak memesi yumusakliginda bir hamur olana kadar un ekleyelim ve 1 saat dinlenmeye birakalim arada bir iki defa cok az yoguralim ki havasi alinmis olsun.

Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklügünde bezeler yapalim.Bezelerimizi elimizle biraz uzun bir sekilde acalim, icine hazirladigimiz peynirli icten koyup saralim ve baglayalim,yagli kagit serdigimiz tepsiye biraz aralikli yerlestirelim (ki birbirine yapismasin hamur cok kabariyor) üstüne yumurta sarilarini sürüp firin isinana kadar bekletelim (5 dk)

225 C firinda üstü iyice kizarana kadar pisirelim ve afiyetle yiyelim.Afiyet olsun.


1 yorum:

buzlubadem dedi ki...

Çok canımı çektirdi, hiç yoğurtlu denememiştim, yapmak istiyorum inşallah. Elinize sağlık.

 
Designed by Lena