22.11.08

kremali cullama



Hic duymamis ve görmemistim annem Türkiye´de iken bir dergide görmüs ve bana getirmisti tarifini, bende hemen denedim ve denemeye deger diyorum cok güzel oldu farkli bir lezzet sizde deneyin.
malzemeler:
-500 gr koyun kiyma
-1 sb pirinc
-1 sogan
-tuz,karabiber
-7 yk tereyag
-4 sb su
-yarim sb un
-3-4 yumurta
sosu:
-200 gr krema
-1 yk toz bulyon
-karabiber
yapilisi:
Kiyma,rendelenmis sogan,pirinc,tuz ve karabiberi karistirip yoguruyoruz ve ceviz büyüklügünde parcalar kopatip yuvarliyoruz.4 sb suyu bir tencerede kaynatiyoruz ve köftelerimizi suda hasliyoruz.haslanan köfteleri un ve yumurta ile hazirladigimiz boza kivamindaki karisima batirip tereyagda önlü arkali kizartip servis tabagina koyuyorz.Krema, toz bulyon ve karabiberi karistirip kaynatiyoruz ve köftelerin üstüne döküp servis yapiyoruz.Isterseniz krema ile degil de yogurtla da servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

 
Designed by Lena