22.11.08

kremali tavuk sarma



Uzun bir aradan sonra yine burda sizlerleyim.Türkiye´den dönmek zorda olsa döndük.Güzel bir tatilden sonra insan kendini cok iyi hissediyor,hislerime güzellik katan en büyük etken ise ramazan ayinda olmamiz.isterseniz konuyu daha fazla uzatmadan babamin yaptigikremali tavuk sarmanin tarifine geceyim.Denemek icin sakin vakit kaybetmeyin derim biraz agir bir yemek ama tadina doyum olmuyor.

malzemeler:
-4 adet tavuk gögsü
-200 gr mantar
-2 paprika yada 6-7 sivri biber
-1 sogan
-1 tablet tavuk suyu
-2 paket krema
-1 kasik ketcap
-1 kasik hardal
-tuz,karabiber,kekik,pulbiber,toz bulyon
yapilisi:
Mantarlari,sogani,biberleri ince ve uzunlamasina dogruyup bir tavaya atip bir kasik sivi yag ile kavuruyoruz üstüne karabiber ve tavuk suyunu atip kavurma islemini bitirdikten sonra sogumaya birakiyoruz.Diger taraftan tavuklarimizi ortadan ikiye ayirip dövüyoruz ki incelsin.Hazirladigimizi ici tavuklarin ortasina bir kasik kadar koyup sariyoruz ve borcam tepsimize yerlestiriyoruz.Bir kasenin icine kremalarimizi, ketcap, hardal,tuz, kekik, toz bulyon ve pulbiberimizi dökup iyice karisitiriyoruz ve tavuklarin üstüne dökuyoruz ve 200C lik firinda önce üstüne folyo kagit koyara yaklasik yarim saat pisirdikten sonra folyoyu kaldirip üstü kizarana kadar pisiriyoruz ve servise sunuyoruz.Afiyet olsun.

1 yorum:

Hüseyin BAŞ dedi ki...

ellerine sağlık. ramazan ayına özel yemek tariflerini bekliyoruz. özellikle salata türlerinde...

herkese selam...

 
Designed by Lena