22.11.08

avrupa pastasi (kremali makarna)


Babamin tarif edip benim yaptigim bu pastanin adini babam avrupa pastasi adini koydu.Neden italyan pastasi deil dedim cunku italyanlar ve turkler hemen her yemeklerine salca koyuyorlar fakat avrupada salca cok kullanilmaz onun yerine genelde krema kullanilir dedi.Bende bu sebepten dolayo avrupa pastasi dedim bu yemege.Yemegin adi hakkinda pek yorum yapamayacagim ama tadi nefisti.
malzemeler:
-1 paket pasta makarna(spagettinin kalin olani)
-500 gr krema
-yarim kg tavuk gögsü yada tavuk kiymasi
-1 sogan
-1 paprika
-köri,kirmizi toz biber,karabiber,toz bulyon,tuz
-1 sb rendelenmis kasar peyniri
yapilisi:
Makarnamizi suda yaklasik 10 dk haslayip süzüyoruz makarnalar birbirne yapismasin diye soguk suya tutuyoruz.Diger taraftan uzunlamasina dogradigimiz soganlari 2 yk sivi yagda kavuruyoruz paprikamizida uzunlamasina dogruyup (eger paprika uzunsa ortadan ikiye yada uce bölebilirsiniz) soganlarin üstüne ekleyip karistiriyoruz ve kiymamizida ekleyip iyice kavurduktan sonra kremamizi da karisima ekleyip kaynatiyoruz baharatlari da ekledikten sonra tenceremizin altini kapatiyoruz.Süzdügümüz makarnamizi dikdörtgen borcama dökuyoruz kremali karisimi da makarnamizin üstüne döktukten sonra iyice karisitiriyoruz ve üstüne rendeledigimiz kasar peynirimizi serptikten sonra 200C isittigimiz firinda yaklasik 15 dk psiriyoruz ve firindan cikardiktan sonra servis yapiyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

 
Designed by Lena