22.11.08

patates püresi


Annem aksam yemegine patates püresi yapmisti; tadida tarifini vermeye degdigi icin sizlerle paylasmak istedim.


malzemeler:

-1 kg patates

-1 sb süt

-100 gr margarin yada tereyagi

-tuz


yapilisi:

-Kabuklarini soyup ortadan ikiye ayirdigimiz patateslerimizi iyice hasliyoruz,biraz dagilabilirler sorun degil.

-Hasladigimiz patateslerin suyunu iyice süzüyoruz (patatesler kesinlikle sogumamali) ve margarinimizi koyup yavas derecede olan mikserimizle cirpmaya basliyoruz.

-Bir yandan cirparken diger yandan yavas yavas süt ekliyoruz ve patatesler sütü iyice cektigi zaman püremiz hazir demektir.

Istege göre köfte,balik yada tavukla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

 
Designed by Lena