22.11.08

bayram tatlilari


oklava baklavasi


yogurt tatlisi


sekerpare


"Ah o eski bayramlar ne güzeldi,dedirtiyor simdiki bayramlar" diyoruz, bence her yeni bayramin ayri güzellikleri var biz sadece bunlari gün gectikce fark edebiliyoruz.Dünlerin güzel oldugunu söyleyip, yarinlarimiza yanmaktan bugünü yasamadigimiz icin güzellikleri fark edemiyoruz.Günü yasayalim, dünü degil...
Not:bütün tatlilarda ayni serbeti hazirladim.
serbet icin:
-3 sb seker
-4 sb su
.4/limonun suyu
yapilisi:
Serbetimizi kaynatip kivamina geldikten sonra limonu damlatiyoruz bir tasim daha kaydiktan sonra ocaktan alip sogumaya birakiyoruz.
yogurt tatlisi;

malzemeler:
-3 yumurta
-1/2 sb seker
-1 sb yogurt
-1,5 sb un
-1 sb irmik
-2 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya yada portakal kabugu rendesi
-istege göre iri cekilmis ceviz ici
yapilisi:
Yumurtalarla sekeri köpurene kadar cirpiyoruz,üstüne eritilmis marharin ve yogurdu ekleyip cirpiyoruz kalan malzemeyide ekleyip karistirip yaglanmis unlanmis tepsimize hamurumuz dökup 180 C de isittigimiz firinda her tarafi kizarana kadar pisiriyoruz ve firindan cikarip soguk serbetimizisicak tatlimizin üstüne dökuyoruz soguduktan sonra dilimleyip servis yapiyoruz.

Sekerpare;
malzemeler:
-1 paket margarin oda sicakliginda
-1 sb pudra sekeri
-2 yumurta
- 1/2 sb irmik
-1 paket kabartma tozu
-aldigi kadar un (yaklasik 4 sb)
-1 sb findik ici
yapilisi:
margarin,yumurta ve sekeri elimizle eziyoruz daha sonra üstüne kalan malzemeleri ekleyip ele yapimayacak kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz.elimize ceviz büyüklügünde hamur alip yuvalayip elimile hafifce bastirdiktan sonra yagli tepsiye yerlestiriyoruz ve ortasina bir tane findik yerlestiriyoruz ayni islemi hamurumuz bitene kadar tekrarliyoruz.180 Cde isittigimiz firinda pisiriyoruz.firindan cikarip ilik serbetimizi sicak tatlimizin üstüne döküp soguduktan sonra servis yapiyoruz.Afiyet olsun.

Baklava;
malzemeler:
-1 yumurta
-1 cb sivi yag
-1 cb süt
-1/2 kabartma tozu
-1 ck limon suyu
-aldigi kadar un
-nisasta (acmak icin)
-150 gr tereyagi (üzeri icin)
ici icin:
-1/2 sb sivi yag
-1 sb ceviz (ince cekilmis)
yapilisi:
Yumurta,sivi yag ve sütü karisitiriyoruz un ekleyip yoguruyoruz baska bir kapta kabartma tozu ve limonu karistirip hamura ekleyip yogurmaya devam ediyoruz.Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzdan ceviz büyüklügünde bezeler yapiyoruz.Bezelerimizi nisasta ile incecik aciyoruz ve aralarina bir yemek kasigi sivi yag ve ceviz döküp oklavamiza sariyoruz daha sonra sardigimizi hamurumuzun her iki ucundan tutup ortaya dogru büzüyoruz ve yaglanmis firin tepsimize yerlestiriyoruz ayni islemi bütün hamurumuzda uyguluyoruz dilikleyip erittigimiz tereyagini tatlimizin üstünde gezdirip 225 C önceden isittigimiz firinda tatlimiz kizarana kadar pisiriyoruz.Firindan cikardiktan yarim saat sonra ilik serbetimizi üstünde gezdirip soguduktan sonra servis yapiyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

 
Designed by Lena