22.11.08

profiterol


Ilk denememdi ve muthisti.Bugune kadar hep tereddut ettim deneme konusunda cunku yapilisi cok zor geliyordu bana .Evet biraz ugrastiriyor ama bence bu lezzete deger.Herkesin denemesini tavsiye ederim isterseniz tarife gecelim.

Beni etkinlige davet eden arkadasim hulyaya tesekkur ediyor ve kolayliklar diliyorum.

malzemeler:

-1,5 sb su

-150 gr margarin

-1 sb un

-4 yumurta (oda sicakliginda)

ici icin:

-krem santi

-kremsanti icin yeteri kadar sut

ustu icin:

-1 pkt bitter cikolata

- 2 yk sut

-50 gr margarin

yapilisi:

-Suyumuzu bir tencerede kaynatoyor ve kaynayan suyumuza margarinimiz ekleyip eritiyoruz.Kaynayan yagli suyumuza unumuzuda eleyerek ekliyoruz ve hizli hizli karistiriyoruz,hamurumuz ocakta biraz kayniyor tencereye yapismayacak kivama gelinceye kadar pisiriyoruz (2 dk).Pistikten sonra sogumaya birakiyoruz.Diger taraftan krem santimizi tarifte yazdigi gibi hazirliyoruz.

Soguyan hamurumuza 1 yumurta kirip iyice karistiriyoruz yumurtayi hamura tamamen yedirmemiz lazim.Ayni islemi diger yumurtalarda da yapiyoruz ve bir cay kasigiyla hamurdan ufak parcalar koparip yagli kagit serdigimiz tepsiye baska bir kasik yardimiyla koyuyoruz.Önceden isittigimiz firinda 200 Cde 15 dk,daha sonra firini 150 Cye getirip 20 dk daha pisiriyoruz (pisirirken kesinlikle firini acmiyoruz).Soguttuktan sonra hazirladigimiz krem santiyi, krem santi sikacaginin ince agziyla profiterollere tek tek sikiyoruz.ustune cikolata sosunu dökup servis yapiyoruz.(ufak bir tencerede erittigimiz cikolataya sutu ekleyip kaynatiyoruz ve margarinide ekleyip margarin eriyene kadar karistiriyoruz altini kapatip ilitiyoruz)

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

 
Designed by Lena