22.11.08

kremali somon


Balik kokusundan dolayi, baligi sevmiyordum ama bu yemek farkli geliyor bana, cünkü nane koydugum icin balik kokusu fazla olmuyor ve kremali karisimla tadina doyulmaz bir lezzet oluyor,simdi baligi severek yiyorum .Nane kullanmak istemeyenlere defne yapragi kullanin derim.

malzemeler:

-bir büyük somon fileto

-6 adet büyük boy patates

-400 gr krema

-3 yk ketcap

-3 yk hardal

-1 yk biber salcasi

-nane,tuz,kirmizi toz biber,karabiber

yapilisi:

-Soyup yuvarlak dogradigimiz patateslerimizi tepsimize diziyoruz.

-Ortadan ikiye böldügümüz baligimizi tuzlayip ve patateslerimizin üstüne yerlestiriyoruz.

-Diger taraftan kasenin icine ketcap,hardal ve salcamizi ekleyip karisimi eziyoruz üstüne baharatlari ve kremayi ekleyip iyice karistiriyoruz ve baligimizin üstüne yayarak döküyoruz.

-baligimiz 200 C firina sürüyoruz, baligin kabugu kabarinca kabugu kaldirip,baligimizin üstü kizarana kadar pisiriyoruz ve yemegimiz hazir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

 
Designed by Lena