22.11.08

bezelye corbasi


Bezelye yemegini hepimiz biliriz ama bezelye corbasini bileniniz varmi bilmiyorum.Finlandiyanin en meshur yemeklerinden biridir bezelye corbasi,kuru bezelye ile yapilir tadi olagan üstüdür.Ailem bezelye yemegini pek sevmez ama bezelye corbasi dedimmi herkes sevinir.Tavsiyem kesinlikle deneyin derim.Isterseniz tarife gecelim.
malzemeler:
-1 sb kuru bezelye
-250 gr kusbasi dogranmis dana eti yada kiyma
-1 sogan
-1 yk salca
-1 yk margarin yada tereyagi
-tuz,karabiber
yapilisi:
Bezelyelerimizi düdüklü tenceremizde yaklasik yarim saat hasliyoruz.Baska bir tencerede margarinimizi eritip minik minik dogradigimiz soganlarimizi pembelesinceye kadar kavuruyoruz salca,et ve baharatlarimizi ekleyip biraz su koyup kapagini kapatiyoruz yarim saat pismeye birakiyoruz.Daha sonra bezelyelerimizi etli tencereye döküp bezelyeler iyice dagilana kadar pisiriyoruz.Pisme süresince suyumuz katilastikca kaynamis su ekliyoruz.Corbamizin suyu biraz kati olmali.Corba kivamina gelince atesten indirip servis yapiyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

 
Designed by Lena