22.11.08

kirma börek


Uzun süredir göresemedigimiz arkadaslarla bizim evde toplandik.Kizim uyudugu vakitler patates salatasi, kirma böregi ve tarifini portakal agacindan aldigim ama pek basarili olamadigim (tadi cok güzeldi fakat üstüne döktügüm karisim yanlardan asagiya akti üstünde kalmadi) kunta kinteleri yaptim.Arzu´nun da getirdigi lahmacun ve sekerparelerle zengin bi soframiz oldu.


kirma böregi


malzemeler:

6 yufka

150 gr margarin yada teregayi (ben tereyagi kullandim)

2 yumurta (birinin sarisi üstüne)

1,5 sb yogurt


yapilisi:

-Erittigimiz margarinin icine yogurdu ve yumurtalari koyup iyice karistiriyoruz.

-Yufkalardan birini masada acip üstüne yogurtlu karisimin 1/3 ni döküp her tarafina yayiyoruz ve ikinci yufkayi da onun üstüne koyup yanlardan büzüyoruz.

-bicak yardimiyla büzdügümüz yufkalari ortadan ikiye kesiyoruz.dikdörtgen borcam tepsiye yerlestiriyoruz.

-ayni islemi diger yufkalardada tekrarliyoruz.



-böregimizin üstüne yumurta sarisini sürüyoruz.

-200 derece isittigimiz firinda böregimizin üstü kizarana kadar pisiriyoruz.


Hiç yorum yok:

 
Designed by Lena