22.11.08

pide ve zahter


Ilk defa 2 yil önce tanistim zahterle Suriyeli bir arkadasim araciligiyla.Bir cok baharatin karisimindan olusmus, biraz eksi, zeytinyagiyla yenilen ve kahvaltiya farklilik veren bir alternatif diyebilirim.


Taze ekmek olmazsa zahterin tadi cikmaz diye düsündüp pide yaptim.

Bu pidenin sevdigim yani gec bayatlamasi.Iki gün önce yaptigim halde hala taze,citir citir degil ama bayat da diyemem.


malzemeler:

-1 kilo un

-1,5 yk kuru maya

-1 yk seker

-1,5 yk tuz

-5 yk siviyag

-1 yumurta

-yeteri kadar ilik su

yapilisi:

-Kücük bir kaseye koydugumuz ilik suda maya ve sekeri eritiyoruz.

-Hamur yogurma kabina un,tuz,mayali su ve sivi yagi koyuyoruz.

-Hamurumuzu kulak memesi yumusakligina getirmek icin yeteri kadar su koyup yoguruyoruz ve üstünü kapatip bekletiyoruz.

-1 saat beklettigimiz hamurumuzu bi kere daha yogurup havasini aliyoruz.Elimizi islatarak hamurdan istedigimiz büyüklükte parcalar koparip tepsiye koyuyor, elimizle bastiriyoruz ve üstüne yumurta sarisi sürüp 10 dk bekletiyoruz. 300 C isittigimiz firinda üstü kizarincaya kadar pisiriyoruz.

-Pisme islemi bittikten sonra firindan cikarip afiyetle yiyoruz


Hiç yorum yok:

 
Designed by Lena