15.12.08

bülbül yuvasi

Bu bayram baklava yerine bülbül yuvasi ve midye tatlisi yapmayi tercih ettim.gercekten cok güzel oldu.Bülbül yuvasi citir citir muthis bir tatli denemenizi tavsiye ederim.isterseniz tarife gecelim.Benim verecegim ölculerle bir tepsi cikiyor eger cok yapmak isterseniz ölculeri iki kati yapabilirsiniz.

malzemeler:
-1 yumurta
-1 cb süt
-1 cb siviyag
-1/2 cb yogurt
-1 tatli kasigi limon suyu
-1/2 paket kabartma tozu
-1/2 paket vanilya
-un
-nisasta+un (acmak icin)
-üstüne koymak icin findik yada ceviz
-150 gr tereyag

serbeti icin:
-
3 sb seker
-3 sb su

yapilisi:
yumurta,süt,yogurt,limon suyu ve siviyagi karistiriyoruz üstüne un kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz.hamurumuzu 10 bezeye ayirip biraz dinlendiriyoruz (yaklasik 5 dakika).Bezelerimizi nisasta ve un karisimiyla olabildigince ince aciyoruz ve bir bez üstünde yaklasik 10 dk kurumaya birakiyoruz,ayni ilemi diger bezelerdede tekrarliyoruz.Actigimiz yufkalarimizi sigara böregi gibi ortadan 4 e ayiriyoruz ve üstlerine 1er kasik sivi yag döküp oklavaya sariyoruz sagindan ve solundan tutarak ortaya dogru büzüyoruz,büzdügümüz yufkayi yagli tepsiye alip acik olan taraflari yanyana gelecek sekilde kapatiyoruz ve üstüne bir ceviz koyuyoruz ayni islemi diger yufkalrdada tekrarliyip erittiyigimiz yagi üstlerinde gezdirip 200 önceden isittigimiz firinda üstlerini kizarana kadar pisiriyoruz.tatlimiz pisene kadar serbetimizi de atese alip pisiriyoruz ve bulbul yuvamizi firindan cikarir cikarmaz kaynamakta olan hazir serbetimizi üstüne dökuyoruz ve soguduktan sonra servis yapiyoruz.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

selam canım...çook severim bu tatlıyı.sende çok güzel anlatmışsın.ellerine sağlık.güzel bir gün diliyorum.by

Adsız dedi ki...

nazik ziyaretiniz için teşekkür ederim.Oldukça lezzetli görünen tatlınız enfes görünüyor.ellerinize ve yüreğinize sağlık
sevgiler
www.anilarvemutfagim.blogcu.com

Adsız dedi ki...

canım valla görüntü muhteşem.dene beni diyor bu tarif.çok güzel yapmışsın ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

tam bayrama yakisir bir tatli olmus
citir citir ellerine saglik sevgiler
keskinlininmutfagindan

Adsız dedi ki...

merhaba canım.ellerine sağlık.tatlın çok güzel görünüyor.ben de henüz midye tatlısını yapamadım.bir şey soracam .midye tatlısının açtığımız yufkasını tam mı yoksa ortadan ikiye bölüp mü rulo yapacağız.biraz açıklarsan sevinirim...tam anlayamadım orasını.
iyi günler diliyorum canım.sevgiyle ve sağlıcakla kal... arzununhobileri

Adsız dedi ki...

merhaba
Geçtiğimiz günlerde www.renklibloglar.com sitesi altında blogger bünyesinden çıkıp kendine alan adıyla daha profesyonel bir blog kurmak isteyenler için bir hizmet başlattık ,eğer sende düşünür isen yardımcı olmak isterim.Sitedeki iletişim kısmından bize kolaylıkla ulaşablirisin.

Referans bloglarımız
www.hayatintatlari.com
www.semraninmutfagi.com
www.kristalkelebek.com
www.pastardia.com

Hizmet bedelimiz 59 ytl dir.

Adsız dedi ki...

selam,

elleirne sağlık harika görünüyorlar. sevgiler
yemeksihirbazi

 
Designed by Lena