21.12.08

yogurt corbasi (yesil mercimekli)

Benim icin soguk günlerin vazgecilmezi olan yogurt corbasini bol naneli icmeyi cok seviyorum annem guzel yaptigi icin onun yapmasini istiyorum.bu yogurt corbasi da annemin eseri gercekten tadi nefisti.Aslinda bu corbanin üstüne tereyag ve nane yakip gezdiriliyor ama agir olmasin diye annem gezdirmedi. Yogurt corbasi turkiyenin hangi sehirlerinde meshurdur bilemiyorum ama Konyanin en meshur corbalarindan biridir, dügün yemeklerinin olmazsa olmazlarindandir.

malzemeler:

-4 sb yogurt
-1 cay b. yarma(dövülmüs bugday)
-1 cb yesil mercimek
-2 yk un
-1 yumurta
-1 tablet tavuk bulyon
-2 yk tereyag
-nane,tuz

yapilisi:
Yarma ve mercimek ayri ayri yumusayincaya kadar haslanir ve süzülür.Diger taraftan yogurt,un ve yumurta iyice cirpilir,üstüne yaklasik 4 su bardagi su eklenir ve karistirilir.Yogurlu karisim atese alinir kaynayincaya kadar hic durmaksizin karistirmaya devam edilir,kaynayan yogurda haslanmis malzemeler ve tavuk bulyon eklenir (tadina bakin eger tuzu iyiyse tuz eklemeyin ama eksikse) birazda tuz ekleyip yaklasik 10 dk kaynamaya birakin ara sira karistirmayi unutmayin eger suyu az gelirse kaynamis su ekleyin.Hazir olan corbamizi atesten aliyoruz ve kücük bir tavada tereyagimizi eritiyoruz hafif yanmaya yüz tutunca üstüne nanemizi ekliyoruz ve altini kapatip corbamizin üstunde gezdiriyoruz ve afiyetle yiyoruz.
Not:yogurt corbanizin eksimemesi icin sicakken tencerenizin kapagini kapatmayin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik arkadasim…Tadinin harika oldgunu tarifinden tahmin edebiliyorum..:-)
2009’un basari,mutluluk,saglik getirmesi dilegiyle…
Sevgiyle kal,
Golifa
http://golifa.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Her yeni yıl başka bir güzel.. 2009 yeni yılının sizlere hayatınız boyunca unutamayacağız güzellikler yaşatmasını diliyorum. Yeni yılınız kutlu olsun...

 
Designed by Lena