12.4.09

kiymali ve patatesli pogaca,

Daha önce yapmis oldugum baglama pogaca hamuru ile ayni hamur, sadece ic malzemesini farkli yapttim.Hamurun tarifini almak icin buraya tiklamaniz yeterli.
Bu tarifi 40. p.d.c.s.etkiligine ev sahipligi yapan arkadasimiz missgibi´ye gönderiyor ve ona kolayliklar diliyorum.

ic malzemesi:
-4 orta boy patates(haslanmis)
-250 gr kiyma
-1 sogan
-tuz, karabiber
-1 yk sivi yag

yapilisi:
Yemeklik dogradigimiz soganlari sivi yag ile pembelesinceye kadar kavuruyoruz,ardindan kiymamizi da ekleyip iyice kavurduktan sonra tuz ve karabiberi de ekleyip altini kapatiyoruz.Catalla ezdigimiz patatesleri kiymali karisima ekleyip pogaca hamurumuza ic malzemesi olarak kullaniyoruz.
Hamura nasil sekil verdigime gelince;Ben hamuru mandalina büyüklügünde bezelere ayirdim ve cay tabagi büyüklügünde merdane ile actim,ortasina malzemeyi yerlestirdim ve malzemenin sagini solunu bicak yardimi ile kestim(keserken alt ve üst kisimlarinin kesilmemesi lazim).Hamurun sagindan ve solundan yaklasik bir parmak kalinliginda hamur kaliyor onlari da kestigim yerlerden ic ice gecirdim ve üstlerine yumurta sarisi susam serptikten sonra 225C önceden isittigimiz firinda üstü kizarana kadar pisiriyoruz.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

canım ellerine sağlık harika görünüyor. tarifin şimdi yayınlandı. desteğin için teşekkür ederim. tekrar görüşmek dileğiyle. yine beklerim

ipek dedi ki...

ÇoKıymayla patates karışımını çok severim. Sunum çok ilginç ve güzel olmuş. Ellerine sağlık.

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

enfes gorunusu var!! ellerine saglik

sevil dedi ki...

MERHABA Canımcım;
40. Ev sahibemiz olan http://missgibi.blogcu.com/ (Necla ) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK ENFES OLMUŞ.
iyi haftalar….
Sevgilerimle SEVİL SAHİN

harikamutfak dedi ki...

selam canım...çok güzel olmuş poğaçaların...ellerine sağlık..hayırlı cumalar..

www.hayriye73.blogcu.com dedi ki...

canım poğaçalarn görüntüsüne bayıldım ellerine sağlık...sevgilerimle....

 
Designed by Lena