7.10.09

mayali ekmek


Annem son zamanlarda ekmek konusunda kendini asmis diyebilirim.o kadar nefis ekmekler yapiyorki anlatamam.Resimdeki ekmek de anneme ait.herkesin denemesini isterim cunku gercekten nefis.

malzemeler:
-1 kg un
-1 cb siviyag
-1 yk kurumaya
-1 tk tuz
-1/2 yk seker
-yeteri kadar ilik su
üstü icin:
-2 yk yogurt
.2 yk siviyag
yapilisi:
Bir bardak ilik suda mayayi ve sekeri eritiyoruz.Derin bir kaba aldigimiz unumuza tuzumuzu ekliyoruz mayali suyu ve sivi yagida ekleyip hamurumuzu yogurmaya basliyoruz kulak memesi kivamina gelene kadar su ekliyoruz biraz yogurduktan sonra hamurumuzu yarim saat oda sicakliginda bekletiyoruz ve havasini alip yarim saat daha dinlendiriyoruz.dinlenen hamurun bu defa havasini almadan unladigimiz tezgaha döküp bicakla kesiyoruz.

Kesilen bölge acilmasin diye elimizle kapatiyoruz.

Kapattigimiz bölge alta gelecek sekilde yagli kagit serili tepsimize dikkatli bir sekilde yerlestiriyoruz yaklasik 2 saat bekletiyoruz, firina sürmeden önce yogurt ve siviyag karisimini ekmeklerin üzerine bastirmadan sürüyoruz.


Keskin bir bicak yardimi ile ustune uzunlamasina bir cizik atiyoruz ve 250-300 C önceden isittigimiz firina ekmeklerimizi atiyoruz ve üstü kizardiktan sonra firindan cikarip afiyetle yiyoruz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Nefis görünüyor ekmek, ellerine saglik. Sevgiler.

ipek dedi ki...

Kokusu buraya kadar geldi resmen. Hemen mutfağa girip ekmek yapasım geldi.

 
Designed by Lena