16.10.09

sebze kafesinde kremali türlü



Babam bir televizyon programinda izleyip bazi degisiklikler yaparak uygulamamizi istemisti bizde denedik ve böyle bir lezzet olustu.Neredeyse her gelen misafire annemle bu yemegi yapiyoruz,her yiyen tarifini istiyor bende internette sizlerle paylasmak istedim.Umarim begenirsiniz.

malzemeler:
-2 büyük patlican
-2 büyük kabak
-4-5 büyük havuc
-1 tavuk gögsü(250-300 gr)
-1 sb haslanmis bezelye
-1 sb haslanmis misir
-2-3 sivri biber yada paprika
-istege göre mantar
-1 büyük kuru sogan
-tuz,karabiber
sosu icin:
-500 ml krema
-1/2 yk biber salcasi
-1/2 yk domates salcasi
-1 yk hardal
-1/2 yk ketcap (kullanmayabilirsiniz)
-tuz,karabiber,toz bulyon
yapilisi:
Havuc,patlican ve kabaklari uzunlamasina dogruyoruz (islim kebabinda yapildigi gibi).Firinda yada tavada önlu arkali yumusayana kadar közluyoruz.Bu arada yemeklik dogradigimiz soganlari derin bir tava yada bir tencerede 3 kasik siviyag ile kavuruyoruz minik dogradigimiz tavuk gögsunu ekleyip suyunu cekene kadar pisiriyoruz.Bezelye,misir,biber,tuz ve karabiberide ekleyip iyice kavurduktan sonra ocaktan aliyoruz.Kucuk bir kaseye sirasiyla patlican,kabak ve havuclari resimdeki gibi yerlestiriyoruz.

Tavuklu sebze karisimindan 1 yada 2 kasik kadar kaseye koyuyoruz.patlican, havuc ve kabagin kalan kismini tavuklu karisimin üstüne kapatiyoruz.

Tabagi elimize ters kapatip yemegi firin tepsimize yerlestiriyoruz.

Ayni islemi malzeme bitene kadar tekrarliyoruz.Derin bir kasede sosu icin olan bütün malzemeleri iyice karistirip yemegimizin ütüne döküp 250C firinda yaklasik 30-45 dk pisiriyoruz ve firindan cikarip sicak servis yapiyoruz.

Afiyet olsun...

2 yorum:

ipek dedi ki...

Nasıl güzel bir lezzet. En kısa zamanda ben de denemeliyim. Çok beğendim. Ellerine sağlık.

harikamutfak dedi ki...

çok güzel olmuş gerçekten...yağda kızarmamış olması süper.ellerine sağlık canım..

 
Designed by Lena