31.3.09

seker hamurlu pasta


Pastanin bütün malzemesini hazir aldim yapmak isteyenlere fikir olsun diye tarifini vermek istedim.Aslinda kekini kendim yapardim ama riske girmek istemedim cunku gercekten riskli bir is.dilerseniz tarife gecelim.araba seklini nasil yaptigimi yayinlayamiyorum cunku resim cekmeyi unuttum ama emelin mutfagindan faydalandim umarim sizede faydasi olur.

malzemeler:
-2 paket kare pandispanya
-400 gr beyaz seker hamuru
-1 ck gida boyasi (ben siyah aldim camlar icin ama kahverengi oldu)
-acmak icin nisasta
kremasi icin:
-4 sb süt
-2 yk un
-1 yumurta
-1 pkt vanilya
-1 yk tereyag yada margarin
arasi icin:
-2 kivi
-1 muz
üstü icin:
-1 pkt krem santi
-1 sb süt
yapilisi:
Öncelikle krema icin;süt,un,yumurta ve vanilyayi karistirip kaynatiyoruz ve yagi ekleyip eriyinceye kadar karistiriyoruz bir kenara alip sogumaya birakiyoruz.kekimizi sekil verecegimiz sekilde kesiyoruz aralara soguttugumuz kremadan döküp hertarafina yayiyoruz ve meyveleri koyup onlarin üstünede kremamizdan koyup keki üstüne koyuyoruz islem kek bitene kadar devam ediyor.hazirladigimiz krem santiyi haizr olan arabimizin ker tarafina suruyoruz ve dolapta yaklasik yarim saat bekletiyoruz.Bu arada seker hamurumuzu üstüne nisasta serptigimiz masamiza koyup oklava yardimi ile acabiligimizce aciyoruz oklava yardimi ile kekimizin üstüne koyup elimizle seker hamurunu düzlestiriyoruz ve kenarlarini bicak yardimi ile kesiyoruz kalan hamurumuza renklediriciyi koyup yoguruyoruz ve istedigimiz sekilde kesip yapistiracagimiz tarafa firca yadimi ile cok az su sürüp yapistiriyoruz.seker hamurunu pastada düzlestirebilmek icin burdan faydalanabilirsiniz.kolay gelsin insallah biraz faydam olmustur.

20.3.09

mercedes vito pasta




Ömrümde ilk defa bu sekil bir pasta yaptim aslinda pastayi yapar yapmaz resmini cekseydim erimis halini görmezdiniz. neden eridigini hic bilmiyorum bir gun önceden pastayi yaptim ve buzdolabinda üstü posetli bir sekilde beklettim acaba posetten dolayi mi oldu?Bu konuda bilgisi olan varsa bana yardimci olsun ayni hataya yine düsmek istemiyorum.Kardesimin en cok sevdigi araba oldugu icin ona dogum gununde surpriz olsun diye yapmistim cok sevindi pastayi görudugunde "bu pastayi yemiyecem saklayacam" dedi ama bir kac saat sonra eridigini görunce "yiyimde ziyan olmasin" dedi :)
Dogum günün kutlu olsun kardesim nice mutlu yillara...
simdilik sadece resmini yayinliyorum en kisa zamanda tarifi de gelecek...

14.3.09

peynirli citir börek

Bu böregi yeni kesfettim ve bana cok lezzetli geldigi icin bir hafta icinde 3 defa yaptim.Hamuru yogurmak acmak ve tepside hazir hale getirmek toplam 20 dkmi aliyor.Kolay ve lezzetli bir tarif istiyorum diyorsaniz bence tam adresindesiniz.
Verecegim ölculerden 4 kisilik bir börek cikiyor daha fazla olsun isterseniz malzemeleri iki katina cikarabilirsiniz.
firindan cikmis hali:

malzemeler:
-1 sb ilik süt
-1 yumurtanin aki (sarisi üstüne)
-1/2 sb siviyag
-yarim paket kabartma tozu
-tuz
-un
-ayrica hamuru acmak icin siviyag
ici icin:
-200 gr beyaz peynir
-maydanoz
yapilisi:
Peyniri ezin kiyilmis maydonoz ekleyin ve iyice karistirip bir kenara koyun.Hamur icin;yumurta,süt ve siviyagi karistirip üstüne un,tuz ve kabartma tozunu ekleyip yogurun.Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde etmeye calisin.Eger kisi basina bir tane yapmak istiyorum diyorsaniz kisi sayisina göre bezeler koparin yada benim gibi tek parca halinde yapmak istiyorsaniz hamuru bezelere bölmeden tüm olarak oklava ile acin.Olabilidigince ince acmaya calisin bir firca yadimi ile hamurun heryerine sivi yag sürün ve carsaf böregi gibi hamurun kenarlarindan cekerek inceltin yeteri kadar actiktan sonra bir kenarini yufkanin ortasina dogru getirip katlayin üstüne sivi yag sürün ve diger katlari da o katin üstüne atin ve aralarina siviyag sürün,en üst kata da sürüp elinizle bastirarak biraz daha acmaya calisin ve ic malzemeyi yufkanizin üst kismina iyice yayin köseleri ortada birlestirecek sekilde katlayin ve elinizle biraz bastirin ic malzemenin cikmamasina dikkat edin.üstüne yumurta sarisi sürüp 180 Clik önceden isitilmis firinda 15 dk pisirin daha sonra dereceyi 200´e getirin ve üstü kizarana kadar pisirin.Dilimleyip servis yapin.afiyet olsun.

8.3.09

elmali tart

Yapimi oldukca kolay ve agizda dagilan hamuru ile elmali tart tam anlamiyla nefis.Herkesin kesinlikle denemesi gereken bir tarif oldugunu düsünüyorum ve sizlere paylasmak istedim.
37. p.d.c.s. etkinliginin ev sahipligini yapan arkadasimiz sevinc´e gönderiyorum ve ona kolayliklar diliyorum.

malzemeler:
hamuru icin:
-200 gr margarin(oda sicakliginda)
-3 yumurtanin sarisi
-1 pkt vanilya
-1 pkt kabartma tozu
-1 sb seker
-alabildigi kadar un (3-3,5 sb)

harci icin:
-4-5 orta boy elma
-1,5 sb seker
-2 tk tarcin
-1/2 sb iri kiyilmis ceviz

yapilisi:
Elmalari soyup rendeliyoruz üstüne sekeri ekleyip bir tavada yaklasik 5 dk pisiriyoruz,tarcin ve cevizi de ekleyip 2 dk daha pisirdikten sonra sogumasi icin bir kenara aliyoruz.
Hamuru icin;margarin yumurta ve sekeri elimizle yaguruyoruz ve ardindan azar azar unumuzu ekliyoruz kabartma tozu ve vanilyamizi da ekleyip iyice yaguruyoruz hamurumuz kulak memesi kivamina geldikten sonra yaridan daha az bir parca koparip posete sariyoruz ve yaklasik yarim saat buzlukta bekletiyoruz.Yaridan fazla olan hamurumuzu margarin ile yagladigimiz tepsiye bastirarak yayiyoruz kenarlarini hafif kaldiriyoruz (ki elmali harcimiz tepsiye yapismasin).Elmali harci hamurumuzun üstüne bosaltiyoruz ve her tarafina yayiyoruz buzluktaki hamurumuzu cikarip harcimizin üstüne rendeliyoruz.200C de isittigimiz firinda üstü kizarana kadar pisiriyoruz ve ister sicak ister soguk cayin yaninda servis yapiyoruz.
 
Designed by Lena