malzemeler:
-200 gr krema
-250 gr mantar(ben kucuk konserve kullandim)
-1 kücük boy sogan
-1 yk un
-4/3 sb süt
-1 yk tereyag
-1 tk toz bulyon,tuz
yapilisi:
Minik minik dogradigimiz soganlari tereyaginda pembelesinceye kadar kavuruyoruz unumuzu ekleyip bir iki karistirdiktan sonra ufak ufak dogradigimiz mantarlari da ekleyip karistirmaya devam ediyoruz bir elimizle karisitirirken diger elimizle de yavas yavas sütü ekliyoruz, toz bulyon ile tuzu da ekledikten sonra yavas yavas kremayi da dökuyoruz ve iyice karistiriyoruz, ki topaklar olusmasin sosumuz bir iki tasim kaynadiktan sonra altini kapatiyoruz (eger sos cok sivi olduysa biraz daha kaynatin) ve sicak olarak servis yapiyoruz.Afiyet olsun.
2 yorum:
nefis bir lezzete benziyor, ellerine sağlık canım...bende yapacağım...iyihaftalar....
tarifiniz guzel gorunuyor bende deniycemm en kisa surede ellerinize saglik
Yorum Gönder