10.1.09

mantarli krema sosu

Et yemeklerinin yanindaki vazgecilmezlerimdendir mantarli krema sosu özellikle kizarmis etlerin yaninda nefis bir tat.Ister balik,ister tavuk,ister kirmizin etin yanina yapilabilecek cok guzel bir sos cesidi.Ben kizarmis tavuk kanatlarinin yanina servis yaptim siz istediginiz sekilde sunabilirsiniz.

malzemeler:
-200 gr krema
-250 gr mantar(ben kucuk konserve kullandim)
-1 kücük boy sogan
-1 yk un
-4/3 sb süt
-1 yk tereyag
-1 tk toz bulyon,tuz

yapilisi:
Minik minik dogradigimiz soganlari tereyaginda pembelesinceye kadar kavuruyoruz unumuzu ekleyip bir iki karistirdiktan sonra ufak ufak dogradigimiz mantarlari da ekleyip karistirmaya devam ediyoruz bir elimizle karisitirirken diger elimizle de yavas yavas sütü ekliyoruz, toz bulyon ile tuzu da ekledikten sonra yavas yavas kremayi da dökuyoruz ve iyice karistiriyoruz, ki topaklar olusmasin sosumuz bir iki tasim kaynadiktan sonra altini kapatiyoruz (eger sos cok sivi olduysa biraz daha kaynatin) ve sicak olarak servis yapiyoruz.Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

nefis bir lezzete benziyor, ellerine sağlık canım...bende yapacağım...iyihaftalar....

tatlihayat dedi ki...

tarifiniz guzel gorunuyor bende deniycemm en kisa surede ellerinize saglik

 
Designed by Lena