16.10.09

sebze kafesinde kremali türlü



Babam bir televizyon programinda izleyip bazi degisiklikler yaparak uygulamamizi istemisti bizde denedik ve böyle bir lezzet olustu.Neredeyse her gelen misafire annemle bu yemegi yapiyoruz,her yiyen tarifini istiyor bende internette sizlerle paylasmak istedim.Umarim begenirsiniz.

malzemeler:
-2 büyük patlican
-2 büyük kabak
-4-5 büyük havuc
-1 tavuk gögsü(250-300 gr)
-1 sb haslanmis bezelye
-1 sb haslanmis misir
-2-3 sivri biber yada paprika
-istege göre mantar
-1 büyük kuru sogan
-tuz,karabiber
sosu icin:
-500 ml krema
-1/2 yk biber salcasi
-1/2 yk domates salcasi
-1 yk hardal
-1/2 yk ketcap (kullanmayabilirsiniz)
-tuz,karabiber,toz bulyon
yapilisi:
Havuc,patlican ve kabaklari uzunlamasina dogruyoruz (islim kebabinda yapildigi gibi).Firinda yada tavada önlu arkali yumusayana kadar közluyoruz.Bu arada yemeklik dogradigimiz soganlari derin bir tava yada bir tencerede 3 kasik siviyag ile kavuruyoruz minik dogradigimiz tavuk gögsunu ekleyip suyunu cekene kadar pisiriyoruz.Bezelye,misir,biber,tuz ve karabiberide ekleyip iyice kavurduktan sonra ocaktan aliyoruz.Kucuk bir kaseye sirasiyla patlican,kabak ve havuclari resimdeki gibi yerlestiriyoruz.

Tavuklu sebze karisimindan 1 yada 2 kasik kadar kaseye koyuyoruz.patlican, havuc ve kabagin kalan kismini tavuklu karisimin üstüne kapatiyoruz.

Tabagi elimize ters kapatip yemegi firin tepsimize yerlestiriyoruz.

Ayni islemi malzeme bitene kadar tekrarliyoruz.Derin bir kasede sosu icin olan bütün malzemeleri iyice karistirip yemegimizin ütüne döküp 250C firinda yaklasik 30-45 dk pisiriyoruz ve firindan cikarip sicak servis yapiyoruz.

Afiyet olsun...

7.10.09

mayali ekmek


Annem son zamanlarda ekmek konusunda kendini asmis diyebilirim.o kadar nefis ekmekler yapiyorki anlatamam.Resimdeki ekmek de anneme ait.herkesin denemesini isterim cunku gercekten nefis.

malzemeler:
-1 kg un
-1 cb siviyag
-1 yk kurumaya
-1 tk tuz
-1/2 yk seker
-yeteri kadar ilik su
üstü icin:
-2 yk yogurt
.2 yk siviyag
yapilisi:
Bir bardak ilik suda mayayi ve sekeri eritiyoruz.Derin bir kaba aldigimiz unumuza tuzumuzu ekliyoruz mayali suyu ve sivi yagida ekleyip hamurumuzu yogurmaya basliyoruz kulak memesi kivamina gelene kadar su ekliyoruz biraz yogurduktan sonra hamurumuzu yarim saat oda sicakliginda bekletiyoruz ve havasini alip yarim saat daha dinlendiriyoruz.dinlenen hamurun bu defa havasini almadan unladigimiz tezgaha döküp bicakla kesiyoruz.

Kesilen bölge acilmasin diye elimizle kapatiyoruz.

Kapattigimiz bölge alta gelecek sekilde yagli kagit serili tepsimize dikkatli bir sekilde yerlestiriyoruz yaklasik 2 saat bekletiyoruz, firina sürmeden önce yogurt ve siviyag karisimini ekmeklerin üzerine bastirmadan sürüyoruz.


Keskin bir bicak yardimi ile ustune uzunlamasina bir cizik atiyoruz ve 250-300 C önceden isittigimiz firina ekmeklerimizi atiyoruz ve üstü kizardiktan sonra firindan cikarip afiyetle yiyoruz.

6.10.09

bebek pasta (barbie)






Dün kizimin dogum günüydü (2 yili geride birakti) ona bu pastayi yaptim.
Nice mutlu,saglikli ve huzurlu yillara kizim.iyiki dogdun....

25.9.09

kaldigimiz yerden devam...


Kisa diye düsündügüm ara cok uzun oldu biliyorum; hem Türkiye´ye gittigim, hemde ev tasidigim icin kisa dedigim ara uzadikca uzadi, insallah bu arayi yeni tarif ve resimlerle telafi etmeye calisacagim.
Daha önce bir kac arkadasimiz bu tarifi resimlerle anlatmami istemisti, bende tatliyi yaparken anlasilmayan bölumlerin resimlerini cektim insallah yardimci olabilmisimdir.Simdiden tarifi yapacak olan arkadaslara kolayliklar diliyorum.
not:daha önce yaptigim midye tatlisinin tarifi ile ayni fakat tatlinin hamurunda ufak bir degisiklik yaptim,bu hali daha guzel oldu.
Midye tatlisi tarifiyle herkese merhabalar...

malzemeler:
-2 yumurta
-1 sb sivi yag
-1 cb su
-1 cb süt
-1/2 kabartma tozu
-1 ck limon suyu
-aldigi kadar un
-acmak icin nisasta
-150 gr tereyagi (üzeri icin)
-1 sb ceviz (iri cekilmis)
serbeti icin:
-3 sb seker
-3 sb su
-4/1 limonun suyu
yapilisi:
Serbetimizi kaynatiyoruz ve limonu ekleyip bir tasim daha kaynattiktan sonra atesten alip sogumaya birakiyoruz.
Yumurta,yag,süt ve suyu karisitiriyoruz un ekleyip yoguruyoruz baska bir kapta kabartma tozu ve limonu karistirip hamura ekleyip yogurmaya devam ediyoruz.Kulak memesi yumusakliginda olan hamurumuzu 18 bezeye ayiriyoruz.Bütün bezeleri tatli tabagi büyüklügünde acip aralarina nisasta serperek üstüste koyuyoruz daha sonra hepsini beraber aciyoruz yapabildigimizce büyütmeye calisiyoruz ve rulo yapip yarim saat buzdolabinda bekletiyoruz.
Hamurumuzu buzdolabindan cikardaktan sonra 2 cm kalinliginda verev kesiyoruz.

Yan yatirip cay tabagi büyüklügünde aciyoruz ve aralarina ceviz koyup kapatip firin tepsimize yerlestiriyoruz,üstüne erittigimiz tereyagini döküp 225C önceden isittigimiz firinda üstleri kizarana kadar pisiriyoruz.
Tatli sicak serbet soguk yada tatli soguk serbet sicak olacak sekilde serbetimizi tatlimizin üstüne döküp soguduktan sonraistege göre antep fistigi ile servis yapiyoruz.Afiyet olsun.
 
Designed by Lena