8.3.09

elmali tart

Yapimi oldukca kolay ve agizda dagilan hamuru ile elmali tart tam anlamiyla nefis.Herkesin kesinlikle denemesi gereken bir tarif oldugunu düsünüyorum ve sizlere paylasmak istedim.
37. p.d.c.s. etkinliginin ev sahipligini yapan arkadasimiz sevinc´e gönderiyorum ve ona kolayliklar diliyorum.

malzemeler:
hamuru icin:
-200 gr margarin(oda sicakliginda)
-3 yumurtanin sarisi
-1 pkt vanilya
-1 pkt kabartma tozu
-1 sb seker
-alabildigi kadar un (3-3,5 sb)

harci icin:
-4-5 orta boy elma
-1,5 sb seker
-2 tk tarcin
-1/2 sb iri kiyilmis ceviz

yapilisi:
Elmalari soyup rendeliyoruz üstüne sekeri ekleyip bir tavada yaklasik 5 dk pisiriyoruz,tarcin ve cevizi de ekleyip 2 dk daha pisirdikten sonra sogumasi icin bir kenara aliyoruz.
Hamuru icin;margarin yumurta ve sekeri elimizle yaguruyoruz ve ardindan azar azar unumuzu ekliyoruz kabartma tozu ve vanilyamizi da ekleyip iyice yaguruyoruz hamurumuz kulak memesi kivamina geldikten sonra yaridan daha az bir parca koparip posete sariyoruz ve yaklasik yarim saat buzlukta bekletiyoruz.Yaridan fazla olan hamurumuzu margarin ile yagladigimiz tepsiye bastirarak yayiyoruz kenarlarini hafif kaldiriyoruz (ki elmali harcimiz tepsiye yapismasin).Elmali harci hamurumuzun üstüne bosaltiyoruz ve her tarafina yayiyoruz buzluktaki hamurumuzu cikarip harcimizin üstüne rendeliyoruz.200C de isittigimiz firinda üstü kizarana kadar pisiriyoruz ve ister sicak ister soguk cayin yaninda servis yapiyoruz.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Nefiss bir turta bayılırım.tarçın ceviz mmm muhteşem görünüyor ellerine sağlık canım.Bugün yoğundum bir ara misafirlerim vardı birde kandil olunca geç yayınlıyorum bu güzel tarifini kusuruma bakma oldumu aekadaşım...
Mevlid kandilini ve kadınlar gününü tebrik ediyorum...
Sevgiyle...

Adsız dedi ki...

elmalı tart nefis görünüyor.ellerinize saglık

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canım .çok güzel görünüyor.iyi haftalar..

ipek dedi ki...

Tam da aradığım tarif buydu, şöyle güzel bir elmalı turta tarifini nerden bulurum diye bakınıyordum. Çok uzağa gitmeme gerek kalmadı.Çok teşekkür ederim şimdiden.

 
Designed by Lena